Vikten av ett varför som grund för ert intranät

Spintr

Spintr

Customer Success Manager på Spintr

Ibland när jag ställer frågan om syftet med det nya intranätet så får jag inget direkt svar, andra gånger nämns en informationsbank som visionärt mål men när jag ställde den frågan till Panduro så sa de att det ska hjälpa den egna värderingen ”team play” på traven.

Yes, precis så var min första spontana tanke tillsammans med känslan ”det här kommer att bli bra, det kommer bli så bra” och det helt kopplat till min egna personliga övertygelse när det kommer till intranät. Vi behöver få dem att leva – tillsammans – utifrån det vi gör som företag eller organisation men genom att faktiskt dela en del av vårt egna. T.ex. dela erfarenheter, lärdomar och perspektiv för att på så vis låta mitt bli en del av ditt, eller rättare sagt vårt arbete och våra resultat. Samtidigt som det bygger relationer och öppnar upp för ytterligare kontakt eller samarbeten.

Det är varken ledningens eller kommunikationsfunktionens anslagstavla längre, det är allas vårt digitala arbetsverktyg tillika kommunikationsnav. Den engagerande arbetsplatsen kräver ett kommunikativt medarbetarskap där vi alla kan vara delaktiga i att skapa, underhålla och bistå med feedback på innehåll.

Tusen tack Panduro för att vi får vara en del i att skapa er arena för ert fantastiska lagspel, ett lagspel som kräver att vi håller ihop, visar intresse, delar med oss och tar hand om varandra – precis som ni så fint beskriver team play hos er. Precis som magkänslan primärt sa, så: ”det här blev bra, det blev så bra”.

Nu är det ”bara” resten kvar, det vill säga att hålla det levande, stort lycka till med det!

PS: Vi coachar från sidan om det så skulle behövas för det är liksom så vi gör det på Spintr!