Vadstena kommuns intranät nominerat till ett av Sveriges bästa

Spintr

Spintr

Customer Success Manager på Spintr

Den 30 januari är det dags för WSA-dagen 2019, en dag som innehåller mängder av talare som har specifika spetskompetenser när det kommer till bland annat intranät, artificiell intelligens, digital marknadsföring och mycket mer. Dagen avslutas sedan med Web Service Awards galan, där en vinnare koras i olika kategorier, som exempelvis bästa intranät.

Som en av de nominerade i bästa intranät hittar vi Vadstena kommun och deras intranät, som levererats av Spintr i flera år.

Åsa Murakami är kommunikatör på Vadstena kommun, och hon är mycket glad över att deras intranät har blivit nominerat till ett sådant prestigefyllt pris.

Vi stämde av läget så här ett par veckor innan galan, för att se hur tankarna går hos Åsa och hennes kollegor.

Hur känns det att vara nominerad till årets intranät?

Det var en total överraskning men känns förstås jättekul. Bara det faktum att vara nominerad inspirerar ju till att hålla ribban högt nu i det fortsatta arbetet.

Hur skulle du beskriva att det är att arbeta med ert intranät?

Personligen är jag ganska nybörjare, började min anställning som kommunikatör på Vadstena kommun i november. Den version av intranät som nu är nominerat är också den första någonsin i kommunen och det finns fortfarande en hel del utmaningar för oss.  Jag ser till exempel att vi har en del kvar att göra i att öka tillgängligheten och nå ut till alla våra verksamheter, och göra intranätet till en självklar mötesplats för att dela erfarenheter, sprida goda exempel och att ställa frågor i form av social kommunikation.

Men vi kommer förstås nu också att fokusera på att behålla de goda resultat vi fått och att göra en tydlig förvaltningsplan framåt.

Vad skulle du säga att ni lyckats med som gjort att ni är nominerade?

Vi har väldigt höga siffror på den informativa biten och det finns ett bra och tydligt språkvårdstänk som gör den lättläst och enkel att navigera i. 

Vad säger kollegorna om nomineringen?

Jag tror att de blev väldigt överraskade. Det är som sagt vårt  första försök till intranät och aktivt arbete med internkommunikation i denna kommunikationskanal. Jag tror att oavsett om vi vinner eller inte så ger nomineringen en morot till att motivera kollegiet till ytterligare ökad delaktighet och tillit till intranätet.

Hur laddar ni inför prisutdelningen och galan? Kommer ni vara på plats?

Vi tycker att det är jättekul med nomineringen och ser givetvis framemot galan. Vi räknar med att ha en eller två personer på plats och ser mycket framemot att ta del av alla de intressanta seminarier som föregår prisutdelningen. Vi vill verkligen lära oss mer om hur man förvaltar och utvecklar sitt intranätsarbete.

Vi på Spintr önskar Vadstena kommun ett stort lycka till!

Spintr är stolt levererantör av Vadstena kommuns intranät.

Vadstena kommun är nominerade tillsammans med Systembolaget, Försäkringskassan och Fortifikationsverket. Här kan du läsa mer om de nominerade i de olika kategorierna.

Prova Spintr, ett av Sveriges bästa intranät, redan idag!