Motivera dina medarbetare? Här har du 5 tips

Spintr

Spintr

Customer Success Manager på Spintr

När en medarbetare är motiverad växer hens intresse att investera tid och känsla i organisationen – vilket leder till en välmående verksamhet. Därför är det vitalt att motivera medarbetare, tillhandahålla relevant information och verktyg för att de ska kunna lyckas i sin arbetsroll samt ge dem möjligheten att växa, både i sig själva och i organisationen, så de stannar kvar länge.

Vad kännetecknar en bra medarbetare?

När medarbetaren trivs märks det i hela organisationen. Arbete utförs, kunder får ett positivt bemötande, medarbetaren är energifylld, vilket i sin tur smittar av sig till kunder och kollegor. Hitta sätt att motivera dina medarbetare – kanske kan följande tips hjälpa!

Hur motivera medarbetare?

 • Se dem!

  Kommunicera regelbundet med dem kring vad de behöver och hur du kan hjälpa till för att de ska få en så bra arbetsmiljö som möjligt där de kan utföra sitt arbete och sina sysslor enkelt och på ett roligt sätt.

 • Utbilda dem!

  Ju mer kunskap dina medarbetare har, desto mer bekväma känner de sig inför nya utmaningar. Dessutom kan motivationen väckas inifrån hos dem själva så de tar egna initiativ till förändring och förbättring.

 • Möjliggör kommunikation internt!

  När kollegorna kan ställa frågor, dela med sig av idéer och bjuda in till en spontan AW – varför inte på ett socialt intranät som Spintr – blir teamet ännu mer sammansvetsat och motiverat.

 • Bjud in till sociala event!

  Se till att kollegorna får chansen att spendera tid tillsammans utanför arbetsplatsen! De sociala och emotionella banden stärks – något som gör underverk när de fortsätter arbeta tillsammans i organisationen.

 • Lyft insatser och idéer!

  Fokusera på medarbetarnas insatser i verksamheten! Det kan vara ett tack när någon bjöd på fika, den nya fina skyltningen som du delar eller uppskattning i form av en present till personalstyrkan när mål nås. Självklart bör insatserna delas på intranätet så att alla kan ta del av, glädjas och inspireras av dem!