Därför bör alla butiker ha en kundklubb!

Spintr

Spintr

Customer Success Manager på Spintr

Vare sig ni är en liten nystartad butik eller en organisation med hundratals anställda så finns det en sak som definitivt gäller båda ytterligheterna, och allt där emellan. Kundklubben.

När ni erbjuder kunder att glänta på dörren och kliva på in i er unika klubb, där den specifika kunden är utvald att finnas med, sker många positiva saker i kunden, som också påverkar verksamheten i sig.

  • Kunden upplever att hen syns och hörs – att ni helt enkelt bryr er och välkomnar hen till er, både fysiskt och via annan typ av kommunikation, med öppna armar.
  • Ni lär känna er kund! Även detta en aspekt som inger trygghet hos kund, men som också genererar i att ni lär er kundens köpmönster vilket tillåter er att rikta kampanjer, erbjudanden, födelsedagshälsningar och liknande direkt till hen.

  • När kunden är trygg med er delar hen med sig av sina tankar om er verksamhet vilket leder till att ni vidare kan optimera den för att passa er kundkrets ännu bättre.

  • The bottom line är givetvis att ni i slutändan tjänar mer pengar på kunderna som engagerar sig i er klubb. En nöjd kund besöker en plats hen känner sig bekväm på allt oftare, både planerat och spontant, och gör sina inköp där.

  • Dessutom blir arbetet roligare! Det blir inte ”bara” medarbetarna som gör det kul att gå till jobbigt. När stammisarna hälsar på och relationer uppstår ökar intresset från båda sidorna att engagera sig i verksamheten.

På vilka sätt engagerar ni era kunder? Vilken VIP-känsla får de när de besöker er?

Glöm inte att kommunicera kring de här frågorna med medarbetarna. Kanske sitter de på enkla men ändå effektiva idéer kring hur ni kan nå nya nivåer genom att involvera era kunder på nya sätt i er verksamhet.