Öka lönsamheten genom enkla frågor!

Spintr

Spintr

Customer Success Manager på Spintr

Merförsäljning är antagligen en av de mest lönsamma delarna av försäljningsprocessen. Kund är ofta på jakt efter en specifik vara och kan därmed glömma bort att vissa saker kan fixas samtidigt, när de ändå är på en plats som tillhandahåller även de artiklarna. Hjälp kunden, se det som en chans till komplement och möjligheten att visa att du och dina medarbetare vill förenkla kundens liv när hen ändå är på plats i er butik.

Fraserna som triggar
Visa att du bryr dig. När kund väl landat vid kassan och det är dags att betala för kalaset är det din tur att bjuda på några fraser som kan locka till en extra produkt i påsen.

Erbjudanden som lockar
Visst är det frestande att köpa något som passar med det som ursprungligen var tanken att köpa – som till exempel en tillhörande blus till kjolen, dip till chipsen eller varför inte kuddar till soffan?

  • Köp två, få den billigaste för halva priset!
  • Köp halsband och ring – få örhängen på köpet!
  • Köp Bamse och Lille Skutt – få Skalman för en tjuga!


OBS!
Var dock sparsam med erbjudanden så kund inte blir invaggad i att ni alltid har erbjudanden och hen lika gärna kan vänta att köpa de produkter hen vill ha till dess att de kommer på kampanj.

Paketera vid skyltning och marknadsföring
Vilken typ av organisation du än må arbeta i finns det garanterat varor som ni säljer som passar ihop.

  • Skylta örhängen tillsammans med passande hängsmycke och tillhörande ring,
  • Presentera de senaste mobilskalen med mobiltelefonen som säljer bäst,
  • Samla pepparkaksformarna och kaveln vid pepparkaksdegen när det är dags.

Det lilla genererar mer än du tror
När kund väl ska betala finns det stor chans att hen plockar på sig en, eller ett par, varor vid kassan. Välj ut lockvarorna med omsorg!

  • Dop- eller födelsedagskort i leksaksaffären,
  • Skohorn och sulor i skobutiken,
  • Godisklubbor och chokladbitar är en guldgruva.


Väv också in frågan om kunden är medlem i er kundklubb innan betalning för att enkelt bjuda in hen och fixa det hela på plats – ytterligare en aspekt som genererar i en känsla av service, omtanke och ett välkomnande tillbaks.

Till sist, glöm för allt i världen inte att fråga om kunden behöver en klimatsmart påse – som ni givetvis tar betalt för.