Chat with us
Fira tillsammans för att nå oväntade mål

Fira tillsammans för att nå oväntade mål

Människan har flera basala behov. Ett som ofta kan glömmas bort är uppskattning. Den mänskliga balansen upprättas genom att näring och återhämtning kontinuerligt fylls på. Minst lika viktigt är det att påfyllning sker i form av uppskattning från omgivningen – inte minst på arbetsplatsen där vi spenderar i snitt 1421 timmar på ett år. Det är enkelt! Kom i gång så här:

   1. Ett tack betyder mycket...

…men räcker inte hela vägen. Se till att ordet betyder något och inte blir överanvänt eller tappar meningen som det faktiskt besitter. Kombinera gärna ordet med en gest i form av en bonus eller varför inte möjligheten att delta på en kurs där medarbetarens förmåga får boostas ytterligare.

 

   2. Involvera alla!

Individuell prestation, högtid eller gruppmål som nås? Oavsett anledning är det viktigt att hela teamet får ta del av uppskattningen. Överraska med en spontan AW, avsluta arbetsdagen tidigare än vanligt, utse en julfestansvarig som har dille på julen och därmed kan skapa en fantastisk fest för alla som de givetvis bjuds in till på sin interna kommunikationsplattform.

 

   3. Ta hänsyn!

Även om verksamheten är din bebis 24/7, betyder det antagligen inte att dina medarbetare känner likadant. Var därför noga med när du bjuder in till aktiviteter som är utanför arbetstider att de tar hänsyn till privatliv, familjeförhållanden och privata intressen. Kanske är det mer engagerande och stärkande för teamet att bjuda in till tidig AW en fredag och skippa jobbet de sista timmarna, så alla kan medverka innan ordinarie arbetstid slutar – i stället för att försumma privatlivet gång på gång.

 

   4. Var smart!

Verksamheter frågar ofta efter medarbetares åsikter, bjuder in dem till diskussion eller påpekar att deras engagemang är A och O för företagets fortsatta utveckling. Helt rätt! Men om inblandningen från medarbetaren slutar där, vid möjligheten att delge sina tankar, och att inget vidare sker utifrån den inputen är sannolikheten stor att kollegans intresse att fortsatt bidra till organisationen och teamet minskar. Var i stället transparent och lyft åsikter via ert intranät – på så sätt blir alla sedda och på ett naturligt sätt en del av verksamhetens utveckling.

 

   5. Företagsresa – hurra! Men undvik fallgroparna...

De flesta älskar att resa i väg med kollegorna och få möjligheten att lära känna varandra utanför arbetsplatsen – speciellt så här efter Covid-19. Var noga med att ge utrymme för just detta. Arbeta kan ni göra på hemmaplan – de flesta är säkert öppna för att arbeta en helg inför resan, för att sedan fullt ut kunna ha kul, njuta och insupa resmålets måsten när ni är på plats. Planera om och tänk utanför boxen, helt enkelt!

Glöm inte att framgång är en process – inte en tillfällighet.

 

Om Spintr
Spintr är en kulturbärande social plattform som hjälper varumärken och arbetsplatser till en framgångsrik företagskultur. Genom digitala kommunikationsverktyg hjälper vi våra kunder att uppnå sina mål. Spintr AB är ett svenskt bolag med sitt huvudkontor i Örebro.