7 matlådehacks som gör medarbetaren energifylld

Spintr

Spintr

Customer Success Manager på Spintr

Äter kollegan snabbmat, godis och andra mindre bra alternativ istället för en lunch för att få snabb energipåfyllning – men som sedan mynnar ut i att kollegan tappar energin igen redan efter en timme? Följande tips kan leda till mer energi, bättre hälsa och en gladare medarbetare med en mätt mage! 

  1. Planera inköp, matlagning och vilka dagar du ska ha med dig matlåda. Planering är nyckeln till en enklare arbetsdag.
  2. Det kan vara billigt att göra egna matlådor, spana in Under Tians recept här – du kan spara 12,000 kronor per år!

  3. Laga dubbla portioner kvällsmat så du enkelt kan ta med resterna följande dag – undvik att värma på kokt eller stekt potatis, det är ingen höjdare.
  4. Tänk tallriksmodellen – precis som vi länge hört är det vitalt att maten blir balanserad, även i matlådan! Livsmedelsverket visar hur du ska tänka, och bjuder på en del recept!
  5. Leta inspiration till enkel och god matlådemat! Vad sägs om falukorvstaco, vegolasagne eller thaigryta med fläskbullar? På ICA:s webb hittar du klassiker blandade med nya spännande rätter - enkelt och perfekt för matlådan!
  6. Använd dig av produkter som är årstidsbundna, det vill säga sparris på våren, morötter på sommaren och så vidare – det blir både billigare och godare.
  7. Ha ett skafferi på arbetsplatsen med nötter, kryddor och torkad frukt! Då kan du enkelt pimpa maten för variation och en förhöjd smakupplevelse.  

PS, att värma fisk i mikron kan vara lika med många mindre nöjda kollegor – fisk som värms upp avger lätt en mindre angenäm lukt och bör stanna hemma eller ätas kall i matlådan! 

Läs mer om hur du kan påverka dina medarbetares välmående!