Förtroende och tillit – två avgörande faktorer för lönsamhet i butiken

För att en kund ska vilja befinna sig i er miljö och spendera sina pengar där är det viktigt att de känner sig trygga och väl omhändertagna av engagerade medarbetare som är experter på sin sak.

Spintr

Spintr

Customer Success Manager på Spintr

Så snart en kund inser att dina medarbetare är välvilligt inställda till att ge bästa typ av service samt har deras intresse i åtanke när hen får hjälp, snarare än enbart ett ekonomiskt eller själviskt intresse, ökar chansen att kunden återvänder till er nästa gång hen är ute efter er typ av produkt eller tjänst.  

Kanske kan några av de här nycklarna låsa upp dina medarbetares förmågor att engagera sig ytterligare i era kunder, vilket i sin tur leder till en mer välmående verksamhet och lönsammare organisation. 

  • Ge dina anställda verktygen att snabbt skanna av kundens intresse och se vikten av uppmuntran när beslut ska fattas.  

  • Utbilda personalen så de är experter på det de säljer - typer av liljor i en blomsterbod, stämplar i smycken hos en juvelerare eller klädernas tvättråd i en klädbutik.

  • Uppmuntra dina anställda att bära/använda det ni säljer i den mån det går för att visa på att ni står för det ni säljer, och för att det blir som en gratis marknadsföringsyta.

  • Möjliggör kommunikation på alla plan inom verksamheten för att öka transparensen och chansen får de anställda att ta del av all information på olika sätt - detta medför att de känner sig tryggare som ambassadörer mot kund.

När dina anställda besitter kunskap och information om sin arbetsplats blir de mer benägna att engagera sig, vilket syns och märks tydligt för en besökare i butiken. Visste du att engagerade anställda kan prestera upp till 202% bättre under en arbetsdag. En win-win situation helt enkelt! 

Klicka här för att ladda ned vår kostnadsfria e-guide i engagemang och få konkreta tips på hur dina anställda kan prestera ännu bättre i er verksamhet.